Sunday, December 1, 2019

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 9 albusuri
  • - 225 gr de zahar
  • - 300 gr de nuci
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 9 galbenusuri
  • - 9 linguri de zahar
  • - 1 1/2 unt
  • - 2 linguri de cafea ness

Mod de preparare

Nucile se prajesc in cuptor apoi se dau prin masina de macinat nuca. Se lasa sa se raceasca.
Ingredientele pentru foi se impart in 3 parti, preparand trei foi, astfel : 3 albusuri se bat spuma tare cu 75 gr de zahar. Cand se tin bine de tel se adauga 100 gr de nuca macinata amestecand usor. Compozitia obtinuta se intinde pe dosul unei tavi tapetate cu ulei si faina. Se da la cuptor pentru 15 - 20 minute. La fel se procedeaza si cu restul foilor.
Intre timp se prepara crema: galbenusurile se pun intr-un vas pe bain-marie impreuna cu zaharul, si se amesteca pana obtineti o compozitie cremoasa. Se adauga cafeaua ness si continuati amestecarea inca 10 minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa crema la racit . Separat frecati untul spuma apoi il adaugati in crema de galbenusuri si cafea.
Peste prima foaie puneti jumatate din crema, puneti foaia a doua, apoi restul de crema, nivelati si puneti foaia a treia. Presati usor pentru a se repartiza uniform crema.
Deasupra prajiturii puneti glazura de ciocolata Dr. Otker, preparata la rece.

No comments:

Post a Comment