Sunday, December 1, 2019

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 8 oua
  • - 150 g nuci macinate
  • - 50 g faina
  • - 150 g zahar tos
  • - un plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 200 g unt
  • - 150 g zahar pudra
  • - 50 g nuca prajita si zdrobita
  • - 20 ml cafea fiarta (cu zat)
  • - un plic vanilie
  • Glazura
  • - 1 plic glazura de cacao Dr.Oetker

Mod de preparare

Mod de preparare:

Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe tel (mixer) se adauga, pe rand, 6 galbenusuri, batand dupa fiecare. In spuma se adauga treptat faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor prin rasturnare. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la o tempertura de 180 grade C aproximativ 20 minute. Blatul se incearca cu o scobitoare, daca aceasta iese curata blatul este copt.



Crema - Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si zaharul vaniliat. Se adauga pe rand cele doua galbenusuri r─âmase de la blat apoi cafeaua fiarta, nuca prajita si zdrobita. Pentru o aroma mai puternica se poate adauga si zat de cafea.



Asamblare - Peste blatul rece se toarna crema, se distribuie uniform pe toata suprafata blatului, apoi se intinde glazura.

No comments:

Post a Comment